2013. október 28., hétfő

Ally Carter : Ha megtudnád hogy szeretlek megkellene hogy öljelek - Vélemény
Cím: Ha megtudnád hogy szeretlek megkellene hogy öljelek
Író: Ally Carter
Kiadó: Kelly Kiadó
Borító: Puhatáblás, ragasztókötött
ISBN: 9789639943797
Megjelenés: 2010
Eredeti ár: 2680,-Ft
Értékelés: 4,5


Fülszöveg:

Cammie Morgan a Kivételes Ifjú Hölgyek Gallagher Akadémiájának diákja. Tipikus lányiskola ez, amennyiben szokványosnak tekinthető, hogy a tanulók harci művészeteket, valamint a kémiai hadviselés legújabb módjait sajátítják el, és CIA–kódok feltörésével szerezhetnek plusz krediteket. Cammie Morgan kémnek tanul. Tizennégy nyelven beszél folyékonyan, és hétféleképpen képes puszta kézzel megölni valakit, de minden tudománya csődöt mond, amikor találkozik egy hétköznapi fiúval, aki őt ugyanolyan hétköznapinak hiszi, mint bármelyik másik lányt... "Megfigyelési jelentés - A munkatársak egy sor felderítési akciót hajtottak végre, amelyek során a következő megfigyeléseket végezték: A célszemély: Josh Adamson Abrams, lakhelye 601 North Bellis Roseville, Virginia. A célszemély online aktivitásának átvizsgálása kimutatta, hogy rendszeresen e-mailezik Dillon Jones-szal, nickneve D'Man (ugyancsak a North Bellis Streeten) – leggyakrabban "tök baró" videojátékokkal, "ciki" filmekkel, "az én hülye" apámmal és iskolai feladatokkal kapcsolatban. Foglalkozása: másodikos a Roseville Gimnáziumban, ami a Harcos Kalózok otthona (de nyilvánvalóan nem harcolnak túl jól, hisz a további kutatások kimutatták, hogy a győzelem-vereség arányuk 0-3). Átlaga: 3,75. A célszemélynek, úgy tűnik, nehézségei akadnak a számolással és a famegmunkálással. (Ez kizárja a NSA kódtörő és a Szexi asztalos című otthon-átalakító tv-showban befutható karriert. Nem zárja ki azonban annak lehetőségét, hogy dögösen néz ki szerszámövben.) Úgy tűnik, a célszemély kiváló angolból, földrajzból és állampolgári ismeretekből." Ally Carter ifjúsági regénye egy átlagon felüli képességekkel rendelkező diáklányról szól, mely egy ezzel a könyvvel induló sorozat első kötete. A szerző nemrég fejezte be a nagysikerű sorozat ötödik kötetét. Az írónő izgalmas és titokzatos világba csábít, ahol sajátos, különleges szabályok szerint kell játszani annak, aki túl akarja élni a sulit. Cammie, a Kaméleon története világszerte elnyerte az olvasók rokonszenvét.

Véleményem:

Cammie Morgan nem egy átlagos 15 éves lány, hisz a CIA által működtetett kémsuliba jár. Itt minden kémkedéssel, s nem kémkedéssel kapcsolatos dolgot megtanulnak. A tanulás mellett 14 nyelven is megtanultak beszélgetni, ami nem kis semmiség. Az új tanévben sok minden megváltozik, de Liz, Macey( az új szobatárs) és Bex, a legjobb barátnői mindenben segítenek neki, még abban is, hogy lógjanak be egy születésnapi zsúrra, a fiúhoz, aki tetszik Camnek. Az év során kapnak egy új tantárgyat, a Titkos Műveletek órát, amin sokkal több mindent tanulhatnak, egy bizonyos személytől, Joe Solomontól, az új tanártól. Az első küldetésük nem valami sikeres, de azt kell kikémkedniük, hogy az egyik tanáruk milyen üdítőt fogyaszt a fánkja mellé, az esti karneválon. A tanár persze nem veszi őket észre, de a lányok elbuknak, kivéve Cammie-t, aki eközben találkozik egy fiúval, Joshhal, majd a fiú beszélgetni kezd vele, ennek következtében barátnői eltűnnek, egyedül kell valahogy hazajutnia. Cam rájön, hogy nem lehet mindenki előtt, Cammie, a kaméleon, például Joshhal szemben igazi lányt kell játszania, aki nem tud semmit a kémsuliról, sem a kémkedésről. Az első randijuk után persze rögtön egymásba esnek, de ezt nem mondják ki egymásnak, minthogy Cam semmit sem mond magáról, csak hazugásokat. Az "ügy" kezd nagyon rosszra fordulni, a sorozatos randik, és hazugságok után, de a végén minden kiderül. 

Szerintem vicces könyv ez, de szerelemből, és komolyságból sincs kevés benne. Sok időbe telt elolvasnom, de megérte, mert egy nagyon jó könyv. Alig várom, hogy elolvashassam a következő részét, ami már meg is van :)

Kedvenc jelenet:
Nincs konkrét kedvenc jelenetem, de szeretem azokat a részeket, amikor Cammiék megfigyelési jelentéseket írnak. + Amikor belógnak a szülinapi buliba. :D

Karakterek:
Szerintem mindenki kedves és szuper karakter, bár a kedvenc akkor is a négy lány.

Borító:
Szerintem cuki, és örülök hogy az eredetit követték. 

xx Nia

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése