2013. október 3., csütörtök

Leiner Laura: Bábel - Vélemény

Cím: Bábel                                            
Író: Leiner Laura
Kiadó: Ciceró Könyvstúdió
Borító: Kartonált
ISBN: 9789635398232
Megjelenés: 2013. augusztus 29.
Eredeti ár: 2 990,- Ft
Értékelés: 5

Fülszöveg:

"Nagyon örülök, hogy Laurának sikerült megjeleníteni és tökéletesen visszaadni a fesztiválok hangulatát, és kifejezetten tetszik a humora. Gratulálok!"
Gerendai Károly, a Sziget fesztivál alapítója

Bábel. A legnagyobb nyári zenei fesztivál, valahol Pápa mellett.Mi lehet jobb annál, mint tizenhét évesen, életedben először, egy hetet eltölteni itt a barátaiddal?

A zárónapi koncert a Red Hot Chili Peppersé, és Zsófi többek között azért érkezik, hogy találkozhasson Anthony Kiedisszel. Na de addig még sok minden történik vele, Napsival, Abdullal, Hipóval és Szaszával az Európa, Ázsia, Afrika, és Ausztrália színpad körül...

Bábel. Ha voltál már fesztiválon, azért fogod szeretni, ha még nem voltál, azért.

Vélemény: 

Az első benyomásom az volt, hogy már megint Leiner Laura, jaj, de mostmár belátom, nem volt igazam. Először is, a borító, szép, szép, de nekem valahogy túl egyszerű. Vihettek volna bele, több színt, és a borító árulhatott volna el egy kicsit többet, a történetből.
A történet, pár fiatalról szól, akik fesztiválozni mennek, közülük vannak, akik voltak már fesztiválon, de olyanok is akadnak, akik nem. Ez a fesztivál nem más, mint a Bábel.  Nagy tömeg, szerelem minden elképzelhető részletben, humor, és persze barátságok. Latter Zsófia, egy mindennapi lány, aki csak azért megy el a Bábelre a barátaival, hogy találkozzon a Red Hot Chili Peppersszel, de legfőbbképpen, a RHCP frontemberével, Anthony Kiedisszel.

A nulladik napon, amikor is dögfáradtan megérkeznek, letáboroznak, sok minden történik. Napsi őrülten szerelmes lesz, nem várt lakótársak érkeznek, és Zsófinak akad, egy ellensége. Ha azt nézzük, hogy Kolos, az egyik nem várt vendég, ennyire undok Zsófival, abból arra következtethetünk, hogy "azért kötekszik vele, mert szerelmes belé", de ez egyáltalán nem így van. A fiú, akinek "majd megszakad" a szíve, hisz most csalta meg barátnője, csak hülyíti Zsófit. Már a kezdetektől fogva engedett Zsófinak, de ez csak a végén derül ki. A fáradtság ellenére, estig bejárnak mindent, főleg az egyik színpadot.
A további napokon a rossz idő ellenére,  eljárnak koncertekre, helyekre, ahol külföldi/magyar ismeretségekre tesznek szert.
Végül eljön, az a bizonyos nap, amikor fellép az RHCP, a legkedveltebb banda. Kolos magával viszi Zsófit a VIP-be, ahonnan is közelebbről láthatják az együttest, de közben rájön, hogy szereti Szaszát, ezért feladja élete legnagyobb álmát, s az egész koncerten Őt keresi, aminek következtében átmászik egy korláton, s kidobják, az eddig sem jó kapcsolatot ápoló biztonsági őrök, így láthatja nagyon közelről Anthonyt. Kikerül  a koncert szélére, a fiú utána megy, majd együtt lesznek ezektől fogva.
Következő nap, amikor is haza kellett menniük, nagyon sajnáltam, hisz ha mindjárt vége a könyvnek, az olyan szomorú, nem?
Az tetszett a legjobban, amikor hazaértek és leszidták szegény Zsófit, mert elfogyott a pénze.

Kedvenc jelenet:
Amikor Zsófi berúgott, mert azt hitte, Szasza nem szereti.

Karakterek:


Zsófi
Latter Zsófia: Laza, okos lány. Legjobb barátnője Napsi, barátja pedig Szasza. Van egy húga, Bius, aki elmondása szerint egész álló nap a gép előtt ül, bár ez egyszer csak javára válik. A Bábelen végig azt hiszi,
Kolost szereti, de aztán kiderül, 


Szasza
   




  Kiss Szabolcs Szasza: Mindig csajozik, a legjobb barátjával együtt, Abdullal. Bár Zsófit szereti, ő nem viszonozza, ezért kell neki más. Szerintem mindenki elfogadna egy ilyen pasit... :)




Napsi


Herczeg Napsugár Napsi: Zsófi legjobb barátnője, laza, menő csaj, akire mindenki irigykedik, hisz "kegyes
volt vele a természet, ezért a pasik mind rábuknak. Családjáról annyit tudni, hogy van egy bátyja, Boldi, akivel mindig veszekednek, s a szülők ennek nagyon nem örülnek.



     
Abdul
Farouk Abdul: Szasza legjobb barátja, mindig együtt csajoznak. Nagyon piperkőc, minden este ápolja arcát, haját. Másik barátja, Atesz, aki állítólag nagy fesztiválarc, bár kiderül, nem ment a Bábelre ezért "dobja".










xx Nia

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése